ÖZET GÖNDERİMİ VE DEĞERLENDİRME
Sempozyum, yurt içi ve yurt dışından konuyla ilgili akademisyen ve araştırmacıların katılımına açıktır. Bunun için amaç, yöntem, kullanılacak kaynaklar ve muhtemel bulguları içeren 300 kelimelik tebliğ özetlerini 17 HAZİRAN 2022 tarihine kadar hubuyuktaarruzsempozyumu@gmail.com adresine ekli dosya olarak gönderilmesi gerekmektedir. Tebliğin daha önce bir yerde sunulmamış veya yayımlanmamış olması gerekmektedir.Tebliğ özetleri Sempozyum konularına, bilimsel şartlara uygunluğu ve çalışmanın özgünlüğü dikkate alınarak Bilim Kurulu Üyeleri tarafından değerlendirilecektir. Kurul üyelerinin yapacağı değerlendirmeler kabul/ düzeltme/ret biçiminde olacaktır. Kabul edilen tebliğler 18 TEMMUZ 2022 tarihinde ilgililere duyurulacaktır. Her konuşmacının tebliğ sunum süresi 20 dakika ile sınırlıdır. Pandemi nedeniyle yurt içi ve yurt dışından sempozyuma iştirak edecek araştırmacılar tebliğlerini online olarak sunabileceklerdir. Sunulan tebliğler basılı ve elektronik kitap olarak yayınlanacaktır.
TAM METİN GÖNDERME
Kabul edilen tebliğlerin tam metinlerinin 1 EYLÜL 2022 tarihine kadar yazım kurallarına uygun biçimde ekli Word dosyası olarak hubuyuktaarruzsempozyumu@gmail.com adresine gönderilmesi gerekmektedir. Tam metni gönderilen tebliğler Düzenleme Kurulu’nca özete ve bilimsel şartlara uygunluk açısından incelenerek Sempozyum Programı’na dahil edilecektir.
TEBLİĞ YAZIM KURALLARI
1. Çalışmada, başlık büyük harfle koyu olarak ortalayarak yazılmalı, hemen altında sağa dayalı olarak yazarın adı-soyadı yer almalıdır. Sayfa altına verilecek numarasız açıklama dipnotunda sırası ile akademik ünvan, kurum ve e-posta adresi bulunmalıdır.
2. Başlık ve yazar adından sonra yaklaşık 300 kelimelik 10 punto ile Türkçe ve İngilizce özet yer almalıdır. İngilizce özette başlık da belirtilmeli; Türkçe ve İngilizce anahtar kelimeler konulmalıdır.
3. Harf karakteri Times New Roman ve punto büyüklüğü 12 olmalıdır. Tablo, dipnot ve kullanılan kaynakların punto büyüklüğü ise 10’dur.
4. Çalışma (.doc) veya (.docx) formatında yazılmalıdır. Sayfa düzeni alt, üst, sağ ve soldan 2,5 cm, alt bilgi ve üst bilgi ise 1,25 cm boşluk bırakılmalıdır.
5. Paragraflarda satır aralığı bırakılmamalı, girinti: 0 cm, aralık: önce 6 nk- sonra 6 nk ve satır aralığı: tek satır olmalıdır.
6. Atıflar sayfa altı dipnot olarak verilmelidir. Yazar adı, soyadı, kitabın adı (koyu)- makale adı ise “” (tırnak) içinde ve makalenin yayınlandığı dergi koyu olacak şekilde, yayınevi, yayın yeri, tarihi, sayfa numarası sıralı biçimde verilmelidir.
Kullanılan kaynaklar, dipnotlarla aynı biçimde metin sonuna soyada göre alfabetik olarak sıralanarak konmalıdır.
Örnek:
I. Mehmet Saray, Türk-İran İlişkileri, Atatürk Araştırma Merkezi Yayını, Ankara, 1999, s.18.
II. Ceylan Tokluoğlu, “Ziya Gökalp: Turancılıktan Türkçülüğe”, Atatürk Araştırma Merkezi Dergisi, Cilt: XXVIII, Sayı: 84 (2013), s. 103-142.
III. Saray, a.g.e., s.82.
IV. Tokluoğlu, a.g.m., s.5.
7. Tablo ve grafikler ise ayrı ayrı numaralandırılmalı, tablonun veya grafiğin hemen altında ise 10 punto ile kaynağı belirtilmelidir.
8. Metinle doğrudan alakalı olmayan orijinal belge, resim, harita ve benzeri resimler gerekmedikçe metin içinde yer almamalı, numaralandırılarak metin sonuna eklenmelidir. Yüksek çözünürlükteki resimler ayrıca CD’ye kaydedilerek gönderilmelidir.
9. Tebliğ metinleri 5 ila 10 bin kelime ile sınırlandırılmalıdır.
İLETİŞİM
Hacettepe Üniversitesi Atatürk İlkeleri ve İnkılâp Tarihi Enstitüsü
Beytepe Yerleşkesi 06800 ANKARA
Tel: 0 312 297 68 70
Belgegeçer: 0 312 299 20 76
İnternet Sitesi: https://buyuktaarruz.hacettepe.edu.tr
Polatlı Belediyesi
Kurtuluş Mahallesi Adnan Menderes Cad. No:20
Polatlı / ANKARA
Tel: 0 312 623 45 45 / 0 312 622 58 08
Belgegeçer: 0 312 623 43 29 / 0 312 622 58 08
E – Posta: belediye@polatli.bel.tr
İnternet Sitesi: http://www.polatli.bel.tr
SEMPOZYUM SEKRETARYASI